Verf types voor metaal

Verder bieden de meeste metaalverven een optimale bescherming tegen corrosie en roest.  Vaak zijn metaalverven een zogenaamd één-pot-systeem wat betekent dat er geen voorgaande primer nodig is en een 2 tot 3 lagen zeker voldoende is om een mooie dekking te verkrijgen.

Metaalverven kan je zowel aanbrengen met ver of rol alsook met een verfspuit. Kleine objecten of objecten die niet te demonteren zijn zullen meestal met een borstel en rol worden geschilderd. Dingen die wel gedemonteerd kunnen worden zullen meestal met verfspuit geverfd worden.

Metalen objecten die binnen vaak geschilderd worden zijn ramen, metalen draagbalken, metalen trappen, radiatoren, metalen luiken en meer.

Schilder nodig?

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor het schilderen van gyproc (gipsplaten) of andere schilderwerken.

Radiatoren schilderen

Radiatoren worden het best geschilderd met een verfspuit. Zo krijg je een gelijke dekking en kan je gemakkelijk alle diepe plekken bereiken, dit zowel voor klassieke als nieuwe radiatoren. Hiervoor moeten de radiatoren wel gedemonteerd worden. Wil je dit niet doen dan kan je ook opteren om gewoon enkele lagen met een kwast aan te brengen, dit kan goed zijn voor een snelle verfrissing van de bestaande laag in dezelfde kleur.

Metaalverf voor buiten

Metalen ondergronden buiten kunnen enorm uitzetten of krimpen met de verschillende weersomstandigheden.  Een goede metaalverf zal deze schommelingen zonder probleem opvangen.

Voor buiten werken zal je de metaalverf meestal aanbrengen met een borstel en/of rol. Goede metaalverven zullen een mooi geëgaliseerde vlak vormen en de metalen ondergrond als nieuw doen uitzien. Metalen objecten die vaak buiten geschilderd worden zijn trappen, hekkens, poorten, deuren, ramen, metalen draagbalken en meer.

© Schilder Kampioen