Kalkverf / Lime-verf

Kalkverf (soms ook wel kaleiverf of lime-verf genoemd) heeft een basis van kalk en water en is 100% natuurlijk.

Kalkverf wordt hoofdzakelijk binnen gebruikt om muren zeer artistiek en uniek af te werken.

Kalkverf is zeer milieuvriendelijk, mede omdat deze kalk gebruikt als bindmiddel. Kalk zelf is ook een ademend product, de muur zal dus steeds voldoende kunnen blijven ademen.

Kalkverf wordt vaak vergeleken met oude krijtborden, echter is deze zeker geen krijtverf. Krijtverf gebruikt extra verharders en andere bindmiddelen waardoor deze minder milieuvriendelijk en aan andere uitstraling heeft.

Prijzen schilderen met kalkverf

Aangezien elk project met kalkverf zeer uniek is kan hier moeilijk een richtprijs voor kalkverf gegeven worden. Het beste is dus even een ervaren schilder uit te nodigen om uw visie te bekijken en bespreken.

Schilder nodig?

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor het schilderen van gyproc (gipsplaten) of andere schilderwerken.

Eigenschappen van Kalkverf

  • Authentieke look
  • Zeer stijlvol
  • 100% milieuvriendelijk
  • Ademende verf
  • Gevoelig aan vuil

Verschillende uitvoeringen

Kalkverf breng je aan om strepen te verkrijgen, het is dus belangrijk dat je continu dezelfde werkmethode gebruikt. De kwaststrepen kan je gewoon recht doen, je kan draaibeweging gebruiken of mogelijks zelfs met verschillende kruisingen werken. 

Verder kan je ook verschillende lagen in andere kleuren steken, al of niet in eenzelfde maar wat lichtere kleur of een volledig ander kleur.

Kortom je kan tal van werkmothes combineren om een volledig uniek eindresultaat te bekomen. Kalk / lime technieken zijn een zeer artistieke techniek die een ruimte zeer indrukwekkend maken..

Kalkverf is NIET eenvoudig aan te brengen aangezien er toch wat artistiek bij komt te kijken. Het is belangrijk uw visie eerst even op een klein vlak te gaan testen om zeker te zijn dat het alles een mooi en gewenst eindresultaat heeft.

Kalkverf beschermen

Kalkverf kan je beschermen door een beschermende coating als eindlaag te plaatsen, voor het grootste deel worden alle aspecten van de kalkverf goed behouden, echter verlies je wel lichtjes de matte uitstraling ervan. Maar met een beschermend kalkverf coating zal de muur water- en vuilafstotend zijn.

© Schilder Kampioen