Betonstuc (beton ciré) Beton Ciré / Beton structuur verven

Met betonstuc kan je een mooie betonlook bekomen, afhankelijk van de afwerking kan dit zowel modern als authentiek zijn.

De ruimte waar betonstuc het meest wordt toegepast is in moderne badkamers, hoofdzakelijk voor zijn naadloze afwerking en propere uitstraling.

Betonstuc wordt in verschillende dunne lagen aangebracht. Je kan deze ook laten inkleuren indien je niet de standaard grijze beton kleur wenst.

Vaak worden zowel de muur, plafond als vloer in betonstuc gestoken, zeker in bijvoorbeeld badkamers. Uiteraard kun je ook perfect gewoon 1 accentmuur in betonstuc steken.

Je kan zelf kiezen welke structuur je hier wil, je kan betonstuc zowel ruw met lichte oneffenheden of strepen gaan aanbrengen of volledig glad strijken.

Naast muren, plafonds en vloeren kan je ook tal van andere dingen bezetten met betonstuc zoals trappen, bloembakken, tafels, kasten en meer.

Betonstuc prijzen

De prijzen voor betonstuc te laten aanbrengen variëren sterk en zijn afhankelijk van onder meer de gebruikte producten, staat van de ondergrond en type afwerking.

Uiteraard is de prijs voor betonstuc stukken duurder dan bijvoorbeeld standaard pleisterwerken, echter gaat het hier over een speciale bezetting techniek met een prachtige beton look die zeer duurzaam is.

Prijzen betonstuc Richtprijs per vierkante meter*  
Waterdichte betonstuc €95-€160 Offerte
Niet waterdicht betonstuc €75-€110 Offerte
* Deze prijzen zijn louter indicatief en afhankelijk van werkman, grondstofprijzen en dergelijke.

Schilder nodig?

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor het schilderen van gyproc (gipsplaten) of andere schilderwerken.

Verschillende soorten betonstuc

Er zijn 3 populaire methoden om een betonlook te creëren namelijk beton ciré, mortex en tadelakt alsook een verf alternatief.

Beal Mortex (betonstuc)

Het product Mortex van fabrikant Beal is een populaire bezetting met een beton ciré look. In tegenstelling tot beton ciré is mortex niet op cementbasis maar op kalkbasis.

Deze is wat duurder omdat deze minder lagen nodig heeft, Mortex is reeds waterdicht vanaf de eerste laag.

Beton Ciré

Als men over standard betonstuc praat dan gaat het meestal over beton ciré.

Beton ciré is gemaakt op basis van beton en verschillende harsen, na aanbrenging vormt deze een sterke en duurzaam oppervlak die weinig onderhoud nodig heeft.

Door te werken met verschillende lagen waaronder beschermende coatings bekom je een mooi naadloos en waterdicht oppervlakte.

Beton ciré breng je meestal in 2 lagen aan. Voor vochtige ruimtes breng je nadien nog enkele lagen coating aan die zal beschermen tegen vocht, cuil en vetten.

Tadelakt

Tadelakt is een 100% natuurlijke stuctechniek. Met Tadelakt bekom je een betonstuc look die een wat mattere en uitstraling heeft. De voornaamste grondstof in tadelakt is kalk.

Deze is zeer intensief in zowel het aanbrengen als onderhoud ervan en is hiermee dan ook de duurste oplossing om een betonlook te bekomen. Om deze waterdicht te houden dien je geregeld de muur in te wrijven met een olijf houdende zeep.

Betonlook verf / kalkverf

Kalkverf kan ook wel gezien worden als een alternatief op betonstuc. Aangezien het een verf is is deze sneller aangebracht en kan je toch een look van beton bekomen.

Meer informatie over kalkverf

© Schilder Kampioen