Kleuradvies voor schilderwerken

Of het nu over interieur of exterieur gaat, het juiste kleuradvies en het kiezen van het juiste kleur is één van de belangrijkste stappen voor elk schilderproject.

Het kan gaan over kleuren voor accent muren of een lichte neutrale kleur voor alle muren, het juiste kleur uitkiezen kan wat tijd in beslag nemen. De kleur die gekozen zal worden moet namelijk bij de meubels, omgeving en de rest van de woning passen.

Goed kleuradvies moet dus rekening houden met alles in en rondom de woning. Zo creëer je een leuke leef of werkomgeving waar alles zich mooi aan elkaar aansluit.

Zowel bij schilderwerken van muren en plafonds alsook behangpapier, vloeren, ramen en deuren is kleuradvies van een expert aangeraden. De ultieme beslissing is uiteraard door jezelf, echter kunnen professionelen u hierbij wat bijstaan door het geven van kleuradvies.

Schilder nodig?

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor het schilderen van gyproc (gipsplaten) of andere schilderwerken.

Kleuradvies Aandachtspunten

Om het juiste kleur te kiezen dien je rekening te houden met enkele aandachtspunten.

  • Meubels en hun stijl: het is belangrijk dat alles mooi bij elkaar past
  • Lichtinval: vooral van belang om de ruimte niet te donker te maken
  • Buiten zicht: is er bijvoorbeeld veel natuur aanwezig
  • Type ruimte: een kinderkamer is anders dan een bureau
  • Aanpalende ruimtes: alles moet mooi in elkaar samenkomen
  • Type woning: Ouderwets of moderne woning
  • Persoonlijkheid: uiteraard is het nog steeds van groot belang een kleur te kiezen die je zelf graag ziet.

Kleuradvies van schilders

Professionele schilders kunnen u hier zeker voldoende goed bijstaan. Zeker als het over een schildersbedrijf gaat met een ervaren vertegenwoordiger zullen deze u goed kunnen bijstaan met het kiezen van de juiste kleur.

Vaak kunnen voorafgaand van de werken ook enkele test vlakken geschilderd worden in het gekozen kleur. Zo krijg je een duidelijk zicht vooraleer grote hoeveelheden besteld worden.

Kleuradvies in gespecialiseerde verfwinkels

In de specialisatie schilder winkels kan je altijd terecht voor gepersonaliseerd advies. Verder kan je ook tal van voorbeelden van zowel kleuren als verschillende soorten verf gaan bekijken in hun showroom.Hier krijg je steeds een goede uitleg over wat wel en niet is aangeraden. 

Kleuradvies van een binnenhuisarchitect

Wil je het beste advies op maat en wil je dat gans je woning sfeervol en alle ruimten zich goed aan elkaar aansluiten, dan ga je best voor een samenwerking met een ervaren binnenhuisarchitect.

Een binnenhuisarchitect kijkt naar alle aspecten van de woning en baseert het kleuradvies daarop.

© Schilder Kampioen