Uw kantoor of werkruimte laten schilderen voor een betere werkomgeving

We brengen er misschien wel het grootste deel van onze tijd door: onze kantoren of werkruimtes. Een kantoor dient er dan ook uitnodigend en inspirerend uit te zien. Niet alleen voor degenen die er werken, maar ook voor eventuele klanten die er komen. De kleur van je werkruimte is een van de belangrijkste eigenschappen die het gemoed beïnvloeden. Het verven van je kantoor is dan ook een van de eenvoudigste manieren om een inspirerende en stressvrije ruimte te creëren.

1. Een inspirerende kleur in je kantoor of werkruimte

Kleuren hebben veel invloed op onze gemoedstoestand en ons handelen. Dit komt doordat we gewoontedieren zijn en onze handelingen en gedachten worden bepaald door reflexen en spiergeheugen. Pas daarom de kleuren in je werkruimte hierop aan en zorg voor orde en logica. Kies er bijvoorbeeld voor om ieder werkgebied een eigen kleur te geven en zo je werk soepeler te laten verlopen.

Neutrale kleuren zoals crème kleur en wit zijn misschien het meest veilig, maar wit wordt vaak als klinisch ervaren doordat het veel in ziekenhuizen is terug te zien.

2. Kies de juiste kleur door zelfreflectie

Denk er dus over na wat jou drijft en kies kleuren die deze passie ondersteunen. In je werkplaats draait het om een reflectie van jou en je doelstellingen. Wat inspireert je? Heb je behoefte aan een intens inspirerende omgeving of juist aan rust en minder stress? Werk je met meerdere personen op een werkplek of ontwerp je een kantoor voor je werknemers, dan is het belangrijk om ook hun mening mee te nemen in je kleurkeuze. Door bij anderen te informeren kom je soms op verrassende ideeën en wordt je wellicht zelfs gewezen op vergissingen en slechte kleurkeuzes.

Niet alleen verandering van omgeving zal je werknemers of collega’s goed doen, ook het feit dat je hun mening mee laat spelen bij de keuze voor een bepaalde kleur geeft een morele booster. Ze voelen zich betrokken bij het project,waardoor ze nog positiever tegen je plannen voor een nieuwe kleur aan zullen kijken.

3. Een kantoor vol inspiratie

En als je dan toch de moeite neemt om je muren te laten verven voor een inspiratievolle omgeving, vergeet dan niet om de rest van het kantoor hierop aan te passen. Zorg ervoor dat er geen saaie meubels of accessoires meer in je kantoor blijven staan om af te doen aan het effect van je pas geverfde muren. Vervang ze met modernere varianten, of geef elementen met een saai kleurtje ook een verfbeurt. Saaie oude kastjes met neutrale kleuren die de stemming bederven verdienen een tweede leven met een fris kleurtje.

Kijk eens om je heen in je werkruimte om te bepalen welke objecten je afleiden van de inspirerende omgeving. Bijvoorbeeld die grijze kastjes die je totaal niet inspireren en waardoor je creativiteit wordt geremd. Je kunt heel wat kleur toevoegen zonder de ruimte drukker te maken. Is de ruimte toch te druk, dan ligt dit waarschijnlijk aan de rommel die zich erin bevindt. Ligt op elk horizontaal vlak wel iets, probeer dan de tafels en kastjes zo leeg mogelijk te maken om rust in de ruimte en in je hoofd te creëren. Zo kun je in alle rust werken in de nieuwe stressvrije omgeving.

4. Bespaar op de verfkosten

In de meeste gevallen werk je met een budget wanneer je een kantoor of werkruimte verft. Dit zorgt ervoor dat je zult moeten kiezen voor een kosteneffectieve manier om de ruimte van een nieuwe kleur te voorzien.

De verf moet lang meegaan en er goed uitzien.

Door een slechte kwaliteit verf te gebruiken zullen de kosten op de lange termijn hoger uitvallen. Sterker nog: goedkope verf heeft meestal meer lagen nodig waardoor de kost en tijd van de uitvoeringen reeds hoger zal uitvallen.

Om een goed begin te maken met het verven van je werkruimte, is het dan ook verstandig om advies bij ons in te winnen. Met een ruime ervaring in ons vakgebied kunnen wij je exact vertellen wat goed werkt en wat niet. We kunnen je adviseren over het kleurgebruik en je een inschatting geven van de totale kosten. Met bovenstaande tips bespaar je op het verven van je kantoor en verkrijg je het best mogelijke resultaat.

© Schilder Kampioen