Radiatoren schilderen

Elke radiator, nieuw of oud kan perfect geschilderd worden. Je kan deze verven met een borstel moor de beste methode is deze te laten verspuiten. Enkel door te verspuiten in verschillende lagen kan je overal een goede dekking garanderen en druipers vermijden.

Nieuwe radiatoren schilderen

Nieuwe radiatoren kan je vanuit de fabriek in de standaard witte kleur laten afwerken of je kan deze bestellen met enkel een primerlaag om deze vervolgens te laten verfspuiten.

Je kan deze dan in hetzelfde kleur van de muren laten spuiten om deze zo minder te laten opvallen in de ruimte.

Klassieke radiatoren schilderen

De klassieke radiator kan esthetisch zeer mooi zijn. De lak van oude radiatoren kan echter sterk vervuild zijn en zelfs beginne afbladderen. Hier is opnieuw het verfspuiten aangeraden, zeker om ook tot diep binnenin te kunnen verven.

Schilder nodig?

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor het schilderen van radiatoren of andere schilderwerken.

Prijzen radiatoren schilderen

Prijzen voor het schilderen van radiatoren zijn op aanvraag … veel hangt namelijk af van de huidige toestand en hoeveelheid van de  radiatoren. Prijzen hangen af van de nodige voorbereidende werken.

Prijzen radiatoren schilderen Richtprijs*  
Nieuwe verwarmingen op aanvraag Offerte
Klassieke radiatoren op aanvraag Offerte

* Deze prijzen zijn louter indicatief en afhankelijk van aantallen, grondstofprijzen en dergelijke.

Radiator Kasten schilderen

Vooral bij nieuwbouwwoningen worden meteen radiatorkasten over de radiatoren geplaatst. Op deze manier verberg je het verwarmingselement en creëer je een rustigere omgeving.

 Na de plaatsing van de radiator kasten zullen deze nog niet geschilderd zijn, in sommige gevallen zullen deze wel al een primerlaag hebben.

Het schilderen van radiator kasten gebeurt in 3 lagen, 1 goed primerlaag en 2 eindlagen in de kleur en afwerking naar keuze.

Werkwijze radiatoren verfspuiten

Verwarming kan je wel met een borstel en rol gaan schilderen maar dit is niet aangeraden.

De beste manier om radiatoren te schilderen is door deze te verfspuiten.

Radiator van de muur verwijderen

Verfspuiten maakt redelijk wat vuil, daarom is het best deze van de muur te verwijderen en in een afzonderlijke en volledig afgeplakte ruimte te gaan spuiten.

Verwarming reinigen en schuren indien nodig

We zorgen ervoor dat de radiator stof- en vetvrij is. Bij oude radiatoren zorg je ook dat alle losgekomen verf weg is en schuren we alles mooi op om zo weinig mogelijk oneffenheden te hebben.

1ste laag spuiten

Voor radiatoren wordt een hittebestendige metaal lakverf gebruikt. Met een airless verfspuit spuiten we volledige radiator in.

2de laag spuiten

Na het laten drogen van de eerste laag brengen we nog een laatste laag aan, deze zou voldoende moeten zijn om alles mooi te dekken.

Radiator terug plaatsen

Na het drogen van de eindlaag kan de radiator terug aan de muur gemonteerd worden.

© Schilder Kampioen